dobro došla u dohu.

beograd-ankara-doha. let traje 7 sati sa stajanjem u ankari, nekih sat i po vremena. odlično mesto imam, prvo iza biznis klase. dakle raj za noge, ali avaj nije raj i za moje živce načete žestokom nervozom selidbe. u redu do mene, trudna žena, dete od 2 godine tops, i baka. naši ljudi idu u dohu gde žive. kasnije pored mene u ankari ući će žena, muž i malo dete. debelo, malo, nervozno dete. i jedno i drugo dete razumem. i ja sam nervozna. veoma ljubazne stjuardese, ali spore. ceo prolaz je zauzet skoro ceo let, ne može čovek ni da se olakša posle popijenog piva. na 1514m iznad dohe temperatura je 28 stepeni, 22 sata je i 40ak minuta. izlazim iz aviona i sve što je na meni istog se trenutka lepi za moje telo. u autobusu koji nas vozi do dolaznog terminala rukohvati su mokri. sliva se vlaga niz prozore, magla je u daljini. na pasoškoj kontroli je neverovatna gužva, ali sve ide poprilično brzo. i opet po izlasku iz zgrade totalni šok: ponoć je i ima 35 stepeni, vlažnost vazduha pretpostavljam milijardu. lepi se sve uz telo, vlaga je u koži, kosi, nosu. umesto u hotel moji prijatelji vode me svojoj kući. vikend je počeo pa da ne budem sama u hotelu. u stanu svuda je klima, osim u kupatilu, koje jedino nema klimatizaciju. i onda opet sve je zalepljeno za mene. spava se pod jorganima, sa sve klimom koja je baš nekako instalirana iznad naših glava. nema podešavanja krilaca ili duvanja, jok. duva srednje uvek, dakle čuje se u pičku materinu, i duva uvek pravo, nema ni dole ni gore. prva noć je dakle agonija. sutradan sam skoknula do hotela da odnesem kofer (sve pet, osim klime koja je uključena na 19. brain freeze) i provozam se malo po gradu, kupim karticu za telefon, promenim pare, čekiram prodavnice, ošmekam ljude.

16082013463

Advertisements
4 comments
 1. Brana said:

  Ne znam ko je ovo napisao, ali mi se sviđa,vrlo je slikovito.

 2. E pa ziva ti meni bila i zdrava.

  Za klimu-bolje da radi nego da je nema.
  Meni je nezamislivo cak sve sto je preko 30C. Negde na 30 mi i mozak prokljuca, valjda sam zato otpalila u ove severne krajeve gde non stop pada kisa i ne ide preko 25C.

  A za avion: nikad ne uzimati sedista iza prve klase-tu uvek stavljaju zene s decom, jes da su dobra sedista al deca koja placu i deru se ti ne daju mira. Ja sam ionako prorodno histericna, samo mi nervozna deca fale.

  I ajde pisi. To je za mene zesca egzotika sve tamo.

 3. malidesha said:

  lepo se zahvali ljudima na gostoprimstvu, pa nazad…

 4. da znas da mi je falilo: (pokazujem zrno) ovolicko!
  trenutno spavam u hotelu, i tu cu biti 2 nedelje, mnogo je bolje sto se tice spavanja. navici cu se (nadam se, iskreno). napolju je vruce i tu nema pomoci, osim da nikada ne izadjes, a to je nemoguce, a unutra je problem, jer klima je upaljena za sve, a ja sam od onih koja ne podnosi klimu i to je zajebano. veoma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: